Natuurverf

Met mijn schildersbedrijf sta ik voor klantvriendelijkheid, kwaliteit en duurzaamheid. Wat versta ik onder duurzaamheid? Een goede relatie met mijn klanten en een mooi eindresultaat. Het betekent ook werken met duurzame materialen die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Ik heb goede ervaring met milieuvriendelijke verfproducten en informeer mijn klanten graag over de verschillende natuurverf producten die verkrijgbaar zijn.

Kalkverf

Kalkverf bestaat uit water en kalk en het bindmiddel is gebluste kalk. Kalkverf is dus volledig gemaakt van milieuvriendelijke, natuurlijke grondstoffen. Het voordeel hiervan is dat kalkverf de muur laat ademen, waardoor vocht kan verdampen en vochtproblemen worden voorkomen en de verf niet gaat scheuren of bladderen. De natuurverf is mos- en schimmelwerend en werkt brandvertragend. Kalkverf is extreem mat en heeft kleurnuances in de verf zitten, waardoor het een unieke uitstraling krijgt.

Lijnolieverf

Lijnolieverf is verf waarbij het bindmiddel bestaat uit lijnzaadolie of kortweg lijnolie. Lijnolie wordt gewonnen uit de vlasplant. Om de juiste kleur te krijgen worden er natuurlijke en afbreekbare pigmenten aan toegevoegd. Door de kleine moleculen van lijnolie is de hechting op de ondergrond bijzonder goed. Lijnolieverf is zeer duurzaam en gaat zeer lang mee. De lijnolieverf waar ik mee werk zijn die van de lijnolie merken Aquamarijn, Auro en Allbäck.

Leemverf

Leemverf is een verf voor binnenmuren en plafonds. De verf heeft een fijne, korrelige structuur en is gemaakt van leempoeder vermengd met speciaal geselecteerd zand. Leemverf is een natuurverf zonder chemische toevoegingen en met natuurlijke kleuren. De natuurlijke kleuren van leemverf wordt bereikt door menging van verschillende oorspronkelijke kleuren zand en klei.

Biobased lakken

Nieuw in het assortiment zijn de biobased lakken van Copperant of Rolsma. Dit zijn de watergedragen verven met een plantaardig bindmiddel. Deze verven zijn 7 jaar onderhoudsarm, kras en stootvast, Biologisch afbreekbaar, ruikt niet en veroorzaakt geen irritatie aan huid en luchtwegen.

Leemstuc

Naast het werken met de natuurlijke verven kan ik u ook (als stukadoor) leemstuc aanbieden. Het voordeel is dat u niet apart een stukadoor hoeft in te huren. Leem is 100% natuurlijk en bevordert uw binnenklimaat vanwege de vochtregulerende eigenschappen. De leemproducten waarmee ik werk zijn die van Tierrafino en Ecotec. Beiden hebben een groot assortiment leemproducten waaronder: het basisleem, leemfinish, leemverf, Stuco Lustro, en Tadelakt.

Contact

Arnold Franken Schilderwerken
Meerbon 17
2465 BP Rijnsaterwoude

Telefoon: 0172 - 507 015
Telefoon: 06 - 13221699

E-mail:

Score bij SchilderKTV.nl